Lite info om EDEL´s foder.

 Här finns lite info om EDEL´s foder, bilderna är klickbara.

Mera om foder finns att läsa på AB Johan Hansson - foder och spannmål. 

IMG_7200.JPG

EDEL AVEL

är proteinstark foder som är framtaget till dräktiga och digivande ston samt växande unghästar. Edel Avel passar även hästar som har ett ökat behov av protein i foderstaten för kunna sätta rätt muskulatur. Råvarorna är noga utvalda för att höja smakligheten, proteinets smältbarhet är hög och fodret innehåller lysin som är viktig vid muskeluppbyggnaden. Edel Avel innehåller även en låg stärkelseandel vilket är gynsamt för mag och tarmhälsan. Passar även till hästar som utfodras med ett grovfoder med låga proteinnivåer.

IMG_7201.JPG

EDEL CHAMP ÅS

är ett energirikt foder som passar den högpresterande hästen som även har ett ökat proteinbehov. Edeel Champ ÅS är framtaget efter våra kunders önskemål för att matcha elithästarnas höga krav på fodrets råvaruinnehåll och sammmansättning. EdelChamp ÅS innehåller därför enbart högkvalitativa råvaror och är noggrant balanserad med avseende på fett och protein. Dessutom innehåller Edel Champ ÅS en andel vitaminer och mineraler för att verkligen tillgodose hästens ökande behov. Edel Champ ÅS kan utfodras till alla typer av häatar när grovfodret innehåller låga energi- och proteinvärden.

 

IMG_7204.JPG

EDEL MUSLI HÄST

är ett välbalanserat havrefritt muslifoder som innehåller 100% ångkokt spannmål med hög smältbarhet. Edel Musli Häst är med sin sammmansättning av råvaror, vitaminer och miniraler lätt kombinera till olika typer av hästar och träningsintensitet. Ska utfodras tilllsammans med ett grovfoder med normala närngsvärden.

IMG_7199.JPG

EDEL KANIN/MARSVIN

består av flera högkvalitaiva råvaror och ger kanin/marsvin all den näring den behöver. Fodret har en väl avvägd balans mellan kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler. Här finns mera info om detta foder, EDEL KANIN/MARSVIN.

IMG_7205.JPG

För värpande och vuxna fåglar

EDEL Värp Max utfodras som enda foder under hela värpperioden. Utfodra med ca: 120g per höna och da. I slutet av värpperioden ökar hönans kalkbehov kompletera därför med snäckskal eller dyligt för bra äggskalskvalitet.